Zakaj bi morali izbrati meso lokalnih kmetov ?

October 2, 2024

Zakaj bi morali izbrati meso lokalnih kmetov: Kaj se skriva za embalažo?

Pomislite, kaj dejansko kupujete, ko izbirate meso! Je res pomembno, ali prihaja iz trgovine ali od lokalnega kmeta? Razlike so večje, kot si morda mislite.

Na tej sliki sta dva kosa mesa – trgovinsko meso (desno) in meso s kmetije (levo). Na prvi pogled opazite razliko v videzu, vendar se resnične razlike skrivajo globlje.

1. Barva pove veliko. Trgovinsko meso je pogosto obdelano z različnimi dodatki in konzervansi, kot je propil galat, ki preprečujejo kvarjenje zaradi dolgotrajne izpostavljenosti zraku. 2. Izvor in svežina sta vprašljiva. Pri mesu iz trgovine ne veste, od kod izvira, niti koliko različnih krav je v njem. Poleg tega lahko trgovinsko mleto meso izhaja iz državnih blagovnih rezerv, kjer se pogosto zmelje meso, ki je bilo več let globoko zamrznjeno. Takšno meso je že izgubilo svojo naravno strukturo in ga kot sveže ne bi mogli prodati.

Čeprav ima morda oznako kakovosti, je dovolj, da je meso zapakirano v Sloveniji, da se označi kot slovenski izdelek. Prav tako meso na desni ni iz ene same krave, temveč iz ostankov več krav, ki lahko prihajajo tudi iz tujine, na primer iz Argentine, Kanade ali Brazilije.

3. Meso s kmetije je vedno sveže. Meso na levi strani je neposredno s kmetije, pripeljano naravnost iz klavnice. Je temnejše, sveže in bogato s hranili ter okusom. Mleto meso je iz ene same krave, brez mešanja nizkokakovostnih ostankov več živali.

Zato izberite lokalne kmete in podprite domačo pridelavo – za sveže, kakovostno in okusno meso!

Zakaj bi morali izbrati meso lokalnih kmetov: Kaj se skriva za embalažo?

Pomislite, kaj dejansko kupujete, ko izbirate meso! Je res pomembno, ali prihaja iz trgovine ali od lokalnega kmeta? Razlike so večje, kot si morda mislite.

Na tej sliki sta dva kosa mesa – trgovinsko meso (desno) in meso s kmetije (levo). Na prvi pogled opazite razliko v videzu, vendar se resnične razlike skrivajo globlje.

1. Barva pove veliko. Trgovinsko meso je pogosto obdelano z različnimi dodatki in konzervansi, kot je propil galat, ki preprečujejo kvarjenje zaradi dolgotrajne izpostavljenosti zraku. 2. Izvor in svežina sta vprašljiva. Pri mesu iz trgovine ne veste, od kod izvira, niti koliko različnih krav je v njem. Poleg tega lahko trgovinsko mleto meso izhaja iz državnih blagovnih rezerv, kjer se pogosto zmelje meso, ki je bilo več let globoko zamrznjeno. Takšno meso je že izgubilo svojo naravno strukturo in ga kot sveže ne bi mogli prodati.

Čeprav ima morda oznako kakovosti, je dovolj, da je meso zapakirano v Sloveniji, da se označi kot slovenski izdelek. Prav tako meso na desni ni iz ene same krave, temveč iz ostankov več krav, ki lahko prihajajo tudi iz tujine, na primer iz Argentine, Kanade ali Brazilije.

3. Meso s kmetije je vedno sveže. Meso na levi strani je neposredno s kmetije, pripeljano naravnost iz klavnice. Je temnejše, sveže in bogato s hranili ter okusom. Mleto meso je iz ene same krave, brez mešanja nizkokakovostnih ostankov več živali.

Zato izberite lokalne kmete in podprite domačo pridelavo – za sveže, kakovostno in okusno meso!

Zakaj bi morali izbrati meso lokalnih kmetov: Kaj se skriva za embalažo?

Pomislite, kaj dejansko kupujete, ko izbirate meso! Je res pomembno, ali prihaja iz trgovine ali od lokalnega kmeta? Razlike so večje, kot si morda mislite.

Na tej sliki sta dva kosa mesa – trgovinsko meso (desno) in meso s kmetije (levo). Na prvi pogled opazite razliko v videzu, vendar se resnične razlike skrivajo globlje.

1. Barva pove veliko. Trgovinsko meso je pogosto obdelano z različnimi dodatki in konzervansi, kot je propil galat, ki preprečujejo kvarjenje zaradi dolgotrajne izpostavljenosti zraku. 2. Izvor in svežina sta vprašljiva. Pri mesu iz trgovine ne veste, od kod izvira, niti koliko različnih krav je v njem. Poleg tega lahko trgovinsko mleto meso izhaja iz državnih blagovnih rezerv, kjer se pogosto zmelje meso, ki je bilo več let globoko zamrznjeno. Takšno meso je že izgubilo svojo naravno strukturo in ga kot sveže ne bi mogli prodati.

Čeprav ima morda oznako kakovosti, je dovolj, da je meso zapakirano v Sloveniji, da se označi kot slovenski izdelek. Prav tako meso na desni ni iz ene same krave, temveč iz ostankov več krav, ki lahko prihajajo tudi iz tujine, na primer iz Argentine, Kanade ali Brazilije.

3. Meso s kmetije je vedno sveže. Meso na levi strani je neposredno s kmetije, pripeljano naravnost iz klavnice. Je temnejše, sveže in bogato s hranili ter okusom. Mleto meso je iz ene same krave, brez mešanja nizkokakovostnih ostankov več živali.

Zato izberite lokalne kmete in podprite domačo pridelavo – za sveže, kakovostno in okusno meso!

Kontakti

+386 70 442 767

hedlranc@gmail.com

Nad elektrarno 19

2351 Kamnica

Avtorske pravice© 2024. Vse pravice pridržane Hedl ranču

Kontakti

+386 70 442 767

hedlranc@gmail.com

Nad elektrarno 19

2351 Kamnica

Avtorske pravice© 2024. Vse pravice

pridržane Hedl ranču

Kontakti

+386 70 442 767

hedlranc@gmail.com

Nad elektrarno 19

2351 Kamnica

Avtorske pravice© 2024. Vse pravice

pridržane Hedl ranču