BREZGLUTENSKI TOAST
BREZGLUTENSKI TOAST
BREZGLUTENSKI TOAST
Ta preprost recept združuje osnovne sestavine, ki jih verjetno že imate doma, in je odlična izbira za hitro pripravo okusnega brezglutenskega kruha.
Sestavine:
250 g brezglutenske moke (uporabila sem Schar mix B)
500 g jogurta (predlagam tekoči jogurt, uporabiš lahko tudi grški ali kozji jogurt za dodajanje okusa)
1 žlica olja
7 g sode bikarbone
5 g soli
1 čajna žlička psilijumovih lupin
Navodila:
1. Priprava sestavin:
V večji posodi zmešajte brezglutensko moko, sodo bikarbono, sol in psilijum.
2. Dodajanje mokrih sestavin:
Dodajte jogurt in olje v suhe sestavine.
3. Mešanje testa:
Vse sestavine dobro premešajte, dokler ne dobite enakomernega testa. Testo bo bolj tekoče kot običajno krušno testo.
4. Počivanje testa:
Pustite testo stati 5 minut, da se psilijum napne in poveže testo.
5. Priprava za peko:
Pečico segrejte na 200°C.
Namastite model za kruh ali ga obložite s papirjem za peko.
6. Peka kruha:
Testo prelijte v pripravljen pekač in ga enakomerno porazdelite.
Pecite približno 40-50 minut, dokler kruh ne postane zlato rjav.
7. Hlajenje:
Kruh vzemite iz pečice in ga pustite nekaj minut v modelu, nato ga preložite na
rešetko, da se ohladi. Kruh naj bo popolnoma hladen preden ga narežete.
Uživajte v svojem domačem brezglutenskem toastu!
Sestavine:
250 g brezglutenske moke (uporabila sem Schar mix B)
500 g jogurta (predlagam tekoči jogurt, uporabiš lahko tudi grški ali kozji jogurt za dodajanje okusa)
1 žlica olja
7 g sode bikarbone
5 g soli
1 čajna žlička psilijumovih lupin
Navodila:
1. Priprava sestavin:
V večji posodi zmešajte brezglutensko moko, sodo bikarbono, sol in psilijum.
2. Dodajanje mokrih sestavin:
Dodajte jogurt in olje v suhe sestavine.
3. Mešanje testa:
Vse sestavine dobro premešajte, dokler ne dobite enakomernega testa. Testo bo bolj tekoče kot običajno krušno testo.
4. Počivanje testa:
Pustite testo stati 5 minut, da se psilijum napne in poveže testo.
5. Priprava za peko:
Pečico segrejte na 200°C.
Namastite model za kruh ali ga obložite s papirjem za peko.
6. Peka kruha:
Testo prelijte v pripravljen pekač in ga enakomerno porazdelite.
Pecite približno 40-50 minut, dokler kruh ne postane zlato rjav.
7. Hlajenje:
Kruh vzemite iz pečice in ga pustite nekaj minut v modelu, nato ga preložite na
rešetko, da se ohladi. Kruh naj bo popolnoma hladen preden ga narežete.
Uživajte v svojem domačem brezglutenskem toastu!
Sestavine:
250 g brezglutenske moke (uporabila sem Schar mix B)
500 g jogurta (predlagam tekoči jogurt, uporabiš lahko tudi grški ali kozji jogurt za dodajanje okusa)
1 žlica olja
7 g sode bikarbone
5 g soli
1 čajna žlička psilijumovih lupin
Navodila:
1. Priprava sestavin:
V večji posodi zmešajte brezglutensko moko, sodo bikarbono, sol in psilijum.
2. Dodajanje mokrih sestavin:
Dodajte jogurt in olje v suhe sestavine.
3. Mešanje testa:
Vse sestavine dobro premešajte, dokler ne dobite enakomernega testa. Testo bo bolj tekoče kot običajno krušno testo.
4. Počivanje testa:
Pustite testo stati 5 minut, da se psilijum napne in poveže testo.
5. Priprava za peko:
Pečico segrejte na 200°C.
Namastite model za kruh ali ga obložite s papirjem za peko.
6. Peka kruha:
Testo prelijte v pripravljen pekač in ga enakomerno porazdelite.
Pecite približno 40-50 minut, dokler kruh ne postane zlato rjav.
7. Hlajenje:
Kruh vzemite iz pečice in ga pustite nekaj minut v modelu, nato ga preložite na
rešetko, da se ohladi. Kruh naj bo popolnoma hladen preden ga narežete.
Uživajte v svojem domačem brezglutenskem toastu!
Kontakti
+386 70 442 767
hedlranc@gmail.com
Nad elektrarno 19
2351 Kamnica
Avtorske pravice© 2024. Vse pravice pridržane Hedl ranču
Kontakti
+386 70 442 767
hedlranc@gmail.com
Nad elektrarno 19
2351 Kamnica
Avtorske pravice© 2024. Vse pravice
pridržane Hedl ranču
Kontakti
+386 70 442 767
hello@designmonks.
co
4886 Stroman Drives,
California, South
Stanton, USA
Avtorske pravice© 2024. Vse pravice pridržane Hedl ranču