BREZGLUTENSKI TOAST

BREZGLUTENSKI TOAST

BREZGLUTENSKI TOAST

Ta preprost recept združuje osnovne sestavine, ki jih verjetno že imate doma, in je odlična izbira za hitro pripravo okusnega brezglutenskega kruha.

Sestavine:

  • 250 g brezglutenske moke (uporabila sem Schar mix B)

  • 500 g jogurta (predlagam tekoči jogurt, uporabiš lahko tudi grški ali kozji jogurt za dodajanje okusa)

  • 1 žlica olja

  • 7 g sode bikarbone

  • 5 g soli

  • 1 čajna žlička psilijumovih lupin


Navodila:
1. Priprava sestavin:

  • V večji posodi zmešajte brezglutensko moko, sodo bikarbono, sol in psilijum.


2. Dodajanje mokrih sestavin:

  • Dodajte jogurt in olje v suhe sestavine.


3. Mešanje testa:

  • Vse sestavine dobro premešajte, dokler ne dobite enakomernega testa. Testo bo bolj tekoče kot običajno krušno testo.


4. Počivanje testa:

  • Pustite testo stati 5 minut, da se psilijum napne in poveže testo.


5. Priprava za peko:

  • Pečico segrejte na 200°C.

  • Namastite model za kruh ali ga obložite s papirjem za peko.


6. Peka kruha:

  • Testo prelijte v pripravljen pekač in ga enakomerno porazdelite.

  • Pecite približno 40-50 minut, dokler kruh ne postane zlato rjav.


7. Hlajenje:

  • Kruh vzemite iz pečice in ga pustite nekaj minut v modelu, nato ga preložite na

rešetko, da se ohladi. Kruh naj bo popolnoma hladen preden ga narežete.


Uživajte v svojem domačem brezglutenskem toastu!

Sestavine:

  • 250 g brezglutenske moke (uporabila sem Schar mix B)

  • 500 g jogurta (predlagam tekoči jogurt, uporabiš lahko tudi grški ali kozji jogurt za dodajanje okusa)

  • 1 žlica olja

  • 7 g sode bikarbone

  • 5 g soli

  • 1 čajna žlička psilijumovih lupin


Navodila:
1. Priprava sestavin:

  • V večji posodi zmešajte brezglutensko moko, sodo bikarbono, sol in psilijum.


2. Dodajanje mokrih sestavin:

  • Dodajte jogurt in olje v suhe sestavine.


3. Mešanje testa:

  • Vse sestavine dobro premešajte, dokler ne dobite enakomernega testa. Testo bo bolj tekoče kot običajno krušno testo.


4. Počivanje testa:

  • Pustite testo stati 5 minut, da se psilijum napne in poveže testo.


5. Priprava za peko:

  • Pečico segrejte na 200°C.

  • Namastite model za kruh ali ga obložite s papirjem za peko.


6. Peka kruha:

  • Testo prelijte v pripravljen pekač in ga enakomerno porazdelite.

  • Pecite približno 40-50 minut, dokler kruh ne postane zlato rjav.


7. Hlajenje:

  • Kruh vzemite iz pečice in ga pustite nekaj minut v modelu, nato ga preložite na

rešetko, da se ohladi. Kruh naj bo popolnoma hladen preden ga narežete.


Uživajte v svojem domačem brezglutenskem toastu!

Sestavine:

  • 250 g brezglutenske moke (uporabila sem Schar mix B)

  • 500 g jogurta (predlagam tekoči jogurt, uporabiš lahko tudi grški ali kozji jogurt za dodajanje okusa)

  • 1 žlica olja

  • 7 g sode bikarbone

  • 5 g soli

  • 1 čajna žlička psilijumovih lupin


Navodila:
1. Priprava sestavin:

  • V večji posodi zmešajte brezglutensko moko, sodo bikarbono, sol in psilijum.


2. Dodajanje mokrih sestavin:

  • Dodajte jogurt in olje v suhe sestavine.


3. Mešanje testa:

  • Vse sestavine dobro premešajte, dokler ne dobite enakomernega testa. Testo bo bolj tekoče kot običajno krušno testo.


4. Počivanje testa:

  • Pustite testo stati 5 minut, da se psilijum napne in poveže testo.


5. Priprava za peko:

  • Pečico segrejte na 200°C.

  • Namastite model za kruh ali ga obložite s papirjem za peko.


6. Peka kruha:

  • Testo prelijte v pripravljen pekač in ga enakomerno porazdelite.

  • Pecite približno 40-50 minut, dokler kruh ne postane zlato rjav.


7. Hlajenje:

  • Kruh vzemite iz pečice in ga pustite nekaj minut v modelu, nato ga preložite na

rešetko, da se ohladi. Kruh naj bo popolnoma hladen preden ga narežete.


Uživajte v svojem domačem brezglutenskem toastu!

Kontakti

+386 70 442 767

hedlranc@gmail.com

Nad elektrarno 19

2351 Kamnica

Avtorske pravice© 2024. Vse pravice pridržane Hedl ranču

Kontakti

+386 70 442 767

hedlranc@gmail.com

Nad elektrarno 19

2351 Kamnica

Avtorske pravice© 2024. Vse pravice

pridržane Hedl ranču

Kontakti

+386 70 442 767

hello@designmonks.

co

4886 Stroman Drives,

California, South

Stanton, USA

Avtorske pravice© 2024. Vse pravice pridržane Hedl ranču