Recept za Pripravo Minute Steaka
Recept za Pripravo Minute Steaka
Recept za Pripravo Minute Steaka
Sestavine:
4 minute steaki (približno 150-200 g vsak)
Sol
Sveže mlet črni poper
2 žlici olivnega olja
1 žlica masla
2 stroka česna, rahlo strta
Sveža zelišča (npr. timijan ali rožmarin)
Navodila:
Priprava:
Minute steake vzemite iz hladilnika in jih pustite na sobni temperaturi vsaj 15 minut pred kuhanjem.
Steake rahlo premažite z olivnim oljem ter jih obilno posolite in popoprajte z obeh strani.
Možnosti priprave:
Priprava v ponvi (Pan-Seared):
Segrejte težko ponev (npr. litoželezno) na visoko temperaturo.
Dodajte olivno olje in počakajte, da se močno segreje.
Minute steake položite v ponev in pecite 1-2 minuti na vsaki strani, dokler ne dobijo lepe zlate skorje. Ker so steaki tanki, pazite, da jih ne prepečete.
Dodajte maslo, česen in sveža zelišča v ponev. Pustite, da se maslo stopi, in s stopljenim maslom prelijte steake.
Steake takoj postrezite, da ostanejo sočni.
Priprava na žaru (Grill):
Segrejte žar na visoko temperaturo.
Minute steake položite neposredno nad vroče oglje ali plinske gorilce in pecite 1-2 minuti na vsaki strani, dokler ne dobijo lepe zlate skorje.
Ker so steaki tanki, pazite, da jih ne prepečete.
Steake takoj postrezite.
Priprava v pečici (Broiled):
Segrejte pečico na funkcijo žara (broil) in postavite rešetko približno 10 cm pod grelni element.
Minute steake položite na pekač in jih postavite pod žar. Pecite 1-2 minuti na vsaki strani, dokler ne dobijo lepe zlate skorje.
Steake takoj postrezite.
Priprava sous-vide (Sous Vide):
Nastavite sous-vide napravo na 54-56°C za srednje pečen steak (med-rare).
Minute steake začinite s soljo in poprom ter jih skupaj z olivnim oljem vakuumsko zapakirajte.
Vrečko položite v vodno kopel in kuhajte 1 uro.
Steake vzemite iz vrečke in jih osušite s papirnato brisačo.
Steake hitro zapečite v zelo vroči ponvi z oljem in maslom, da dobijo zlato skorjo (približno 30 sekund na vsaki strani).
Steake takoj postrezite.
Nasveti za serviranje:
Minute steake postrezite s prilogo po želji, kot so sveža solata, pečen krompir, riž ali pražena zelenjava.
Za dodatno bogat okus lahko steake obložite z zeliščnim maslom ali postrežete s svojo najljubšo omako.
Minute steaki so odlični tudi za sendviče ali solate.
Sestavine:
4 minute steaki (približno 150-200 g vsak)
Sol
Sveže mlet črni poper
2 žlici olivnega olja
1 žlica masla
2 stroka česna, rahlo strta
Sveža zelišča (npr. timijan ali rožmarin)
Navodila:
Priprava:
Minute steake vzemite iz hladilnika in jih pustite na sobni temperaturi vsaj 15 minut pred kuhanjem.
Steake rahlo premažite z olivnim oljem ter jih obilno posolite in popoprajte z obeh strani.
Možnosti priprave:
Priprava v ponvi (Pan-Seared):
Segrejte težko ponev (npr. litoželezno) na visoko temperaturo.
Dodajte olivno olje in počakajte, da se močno segreje.
Minute steake položite v ponev in pecite 1-2 minuti na vsaki strani, dokler ne dobijo lepe zlate skorje. Ker so steaki tanki, pazite, da jih ne prepečete.
Dodajte maslo, česen in sveža zelišča v ponev. Pustite, da se maslo stopi, in s stopljenim maslom prelijte steake.
Steake takoj postrezite, da ostanejo sočni.
Priprava na žaru (Grill):
Segrejte žar na visoko temperaturo.
Minute steake položite neposredno nad vroče oglje ali plinske gorilce in pecite 1-2 minuti na vsaki strani, dokler ne dobijo lepe zlate skorje.
Ker so steaki tanki, pazite, da jih ne prepečete.
Steake takoj postrezite.
Priprava v pečici (Broiled):
Segrejte pečico na funkcijo žara (broil) in postavite rešetko približno 10 cm pod grelni element.
Minute steake položite na pekač in jih postavite pod žar. Pecite 1-2 minuti na vsaki strani, dokler ne dobijo lepe zlate skorje.
Steake takoj postrezite.
Priprava sous-vide (Sous Vide):
Nastavite sous-vide napravo na 54-56°C za srednje pečen steak (med-rare).
Minute steake začinite s soljo in poprom ter jih skupaj z olivnim oljem vakuumsko zapakirajte.
Vrečko položite v vodno kopel in kuhajte 1 uro.
Steake vzemite iz vrečke in jih osušite s papirnato brisačo.
Steake hitro zapečite v zelo vroči ponvi z oljem in maslom, da dobijo zlato skorjo (približno 30 sekund na vsaki strani).
Steake takoj postrezite.
Nasveti za serviranje:
Minute steake postrezite s prilogo po želji, kot so sveža solata, pečen krompir, riž ali pražena zelenjava.
Za dodatno bogat okus lahko steake obložite z zeliščnim maslom ali postrežete s svojo najljubšo omako.
Minute steaki so odlični tudi za sendviče ali solate.
Kontakti
+386 70 442 767
hedlranc@gmail.com
Nad elektrarno 19
2351 Kamnica
Avtorske pravice© 2024. Vse pravice pridržane Hedl ranču
Kontakti
+386 70 442 767
hello@designmonks.
co
4886 Stroman Drives,
California, South
Stanton, USA
Avtorske pravice© 2024. Vse pravice pridržane Hedl ranču
Kontakti
+386 70 442 767
hedlranc@gmail.com
Nad elektrarno 19
2351 Kamnica
Avtorske pravice© 2024. Vse pravice
pridržane Hedl ranču