Recept za Pripravo Minute Steaka

Recept za Pripravo Minute Steaka

Recept za Pripravo Minute Steaka

Sestavine:

  • 4 minute steaki (približno 150-200 g vsak)

  • Sol

  • Sveže mlet črni poper

  • 2 žlici olivnega olja

  • 1 žlica masla

  • 2 stroka česna, rahlo strta

  • Sveža zelišča (npr. timijan ali rožmarin)


Navodila:

Priprava:

  1. Minute steake vzemite iz hladilnika in jih pustite na sobni temperaturi vsaj 15 minut pred kuhanjem.

  2. Steake rahlo premažite z olivnim oljem ter jih obilno posolite in popoprajte z obeh strani.


Možnosti priprave:

Priprava v ponvi (Pan-Seared):

  1. Segrejte težko ponev (npr. litoželezno) na visoko temperaturo.

  2. Dodajte olivno olje in počakajte, da se močno segreje.

  3. Minute steake položite v ponev in pecite 1-2 minuti na vsaki strani, dokler ne dobijo lepe zlate skorje. Ker so steaki tanki, pazite, da jih ne prepečete.

  4. Dodajte maslo, česen in sveža zelišča v ponev. Pustite, da se maslo stopi, in s stopljenim maslom prelijte steake.

  5. Steake takoj postrezite, da ostanejo sočni.


Priprava na žaru (Grill):

  1. Segrejte žar na visoko temperaturo.

  2. Minute steake položite neposredno nad vroče oglje ali plinske gorilce in pecite 1-2 minuti na vsaki strani, dokler ne dobijo lepe zlate skorje.

  3. Ker so steaki tanki, pazite, da jih ne prepečete.

  4. Steake takoj postrezite.


Priprava v pečici (Broiled):

  1. Segrejte pečico na funkcijo žara (broil) in postavite rešetko približno 10 cm pod grelni element.

  2. Minute steake položite na pekač in jih postavite pod žar. Pecite 1-2 minuti na vsaki strani, dokler ne dobijo lepe zlate skorje.

  3. Steake takoj postrezite.


Priprava sous-vide (Sous Vide):

  1. Nastavite sous-vide napravo na 54-56°C za srednje pečen steak (med-rare).

  2. Minute steake začinite s soljo in poprom ter jih skupaj z olivnim oljem vakuumsko zapakirajte.

  3. Vrečko položite v vodno kopel in kuhajte 1 uro.

  4. Steake vzemite iz vrečke in jih osušite s papirnato brisačo.

  5. Steake hitro zapečite v zelo vroči ponvi z oljem in maslom, da dobijo zlato skorjo (približno 30 sekund na vsaki strani).

  6. Steake takoj postrezite.


Nasveti za serviranje:

  • Minute steake postrezite s prilogo po želji, kot so sveža solata, pečen krompir, riž ali pražena zelenjava.

  • Za dodatno bogat okus lahko steake obložite z zeliščnim maslom ali postrežete s svojo najljubšo omako.

  • Minute steaki so odlični tudi za sendviče ali solate.

Sestavine:

  • 4 minute steaki (približno 150-200 g vsak)

  • Sol

  • Sveže mlet črni poper

  • 2 žlici olivnega olja

  • 1 žlica masla

  • 2 stroka česna, rahlo strta

  • Sveža zelišča (npr. timijan ali rožmarin)


Navodila:

Priprava:

  1. Minute steake vzemite iz hladilnika in jih pustite na sobni temperaturi vsaj 15 minut pred kuhanjem.

  2. Steake rahlo premažite z olivnim oljem ter jih obilno posolite in popoprajte z obeh strani.


Možnosti priprave:

Priprava v ponvi (Pan-Seared):

  1. Segrejte težko ponev (npr. litoželezno) na visoko temperaturo.

  2. Dodajte olivno olje in počakajte, da se močno segreje.

  3. Minute steake položite v ponev in pecite 1-2 minuti na vsaki strani, dokler ne dobijo lepe zlate skorje. Ker so steaki tanki, pazite, da jih ne prepečete.

  4. Dodajte maslo, česen in sveža zelišča v ponev. Pustite, da se maslo stopi, in s stopljenim maslom prelijte steake.

  5. Steake takoj postrezite, da ostanejo sočni.


Priprava na žaru (Grill):

  1. Segrejte žar na visoko temperaturo.

  2. Minute steake položite neposredno nad vroče oglje ali plinske gorilce in pecite 1-2 minuti na vsaki strani, dokler ne dobijo lepe zlate skorje.

  3. Ker so steaki tanki, pazite, da jih ne prepečete.

  4. Steake takoj postrezite.


Priprava v pečici (Broiled):

  1. Segrejte pečico na funkcijo žara (broil) in postavite rešetko približno 10 cm pod grelni element.

  2. Minute steake položite na pekač in jih postavite pod žar. Pecite 1-2 minuti na vsaki strani, dokler ne dobijo lepe zlate skorje.

  3. Steake takoj postrezite.


Priprava sous-vide (Sous Vide):

  1. Nastavite sous-vide napravo na 54-56°C za srednje pečen steak (med-rare).

  2. Minute steake začinite s soljo in poprom ter jih skupaj z olivnim oljem vakuumsko zapakirajte.

  3. Vrečko položite v vodno kopel in kuhajte 1 uro.

  4. Steake vzemite iz vrečke in jih osušite s papirnato brisačo.

  5. Steake hitro zapečite v zelo vroči ponvi z oljem in maslom, da dobijo zlato skorjo (približno 30 sekund na vsaki strani).

  6. Steake takoj postrezite.


Nasveti za serviranje:

  • Minute steake postrezite s prilogo po želji, kot so sveža solata, pečen krompir, riž ali pražena zelenjava.

  • Za dodatno bogat okus lahko steake obložite z zeliščnim maslom ali postrežete s svojo najljubšo omako.

  • Minute steaki so odlični tudi za sendviče ali solate.

Kontakti

+386 70 442 767

hedlranc@gmail.com

Nad elektrarno 19

2351 Kamnica

Avtorske pravice© 2024. Vse pravice pridržane Hedl ranču

Kontakti

+386 70 442 767

hello@designmonks.

co

4886 Stroman Drives,

California, South

Stanton, USA

Avtorske pravice© 2024. Vse pravice pridržane Hedl ranču

Kontakti

+386 70 442 767

hedlranc@gmail.com

Nad elektrarno 19

2351 Kamnica

Avtorske pravice© 2024. Vse pravice

pridržane Hedl ranču